Ново предизвикателство излезе наскоро в испанския TikTok - Skull Breaker Challenge (skull breaker –

...
Ново предизвикателство излезе наскоро в испанския TikTok - Skull Breaker Challenge (skull breaker –
Коментари Харесай

Опасна нова „игра“ заплашва живота на децата

Ново предизвикателство излезе наскоро в испанския TikTok - Skull Breaker Challenge (skull breaker – разбиващо главата). Както може да се досетите от названието на играта тя тласка подрастващите към глупава и жестока задявка, която откри почитатели в целия свят, само че постоянно приключва в незабавните отделения на Бърза помощ, пише The Daily Mail

Играта потегля от Испания, където двама ученика вършат клип по какъв начин те сякаш инцидентно ползват смешка на нищо неподозиращ юноша. Предлагат му дружно да подскочат. Тримата застават един до различен и скачат, а двамата, които са от страни, подсичат краката на този, който е в средата. Резултатът от тази „ задявка “, е рухване с тежки и рискови последствия. Тъй като той не съумява да омекоти удара, при рухването наранява глава, врат, чупи китка...

В Съединени американски щати след присъединяване в Skull Breaker Challenge в болница попадат двама младежи с тежки пострадвания. А една от американските майки пуска пост във своя фейсбук и плашеща фотография на своя наследник от болничното заведение. След сходна игра той пада по лице на асфалта.



Снимка: фейсбук

Момчето е с шевове на главата, също така има избити 2 предни зъба и съществени разкъсвания на устата.

Лекарите предизвестяват, че сходни игри могат да са съдбовни: този тип рухвания могат да доведат те единствено до насинявания и хематоми, само че и рискови счупвания на черепа, чупене на шийни прешлени, гръбнак, тежки разтърсвания на мозъка с рискова последствия – изпадане в безсъзнание и даже парализа.

Вирусното разпространяване на играта плаши родители от целия свят. Те стартират да популяризират предизвестия в обществените мрежи, с цел да опишат за заплахата.

Говорител на TikTok разяснява, че " сигурността на потребителите на платформата е главен приоритет “. Той добави, че видеоклиповете с предизвикването за чупене на черепи ще бъдат сменени с такива за " избавяне на черепи ", където децата просто скачат без да правят рисковия удар. Въпреки това обаче сходни видеа стават шлагер в мрежата и са споделяни от хиляди младежи, а модата на такива опасни провокации, каквито са и селфитата от високи здания или " чупенето на черепи ", мъчно може да бъде спряна. 

Източник: Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР